Министерката Дескоска бара Собранието итно да го спречи оживувањето на амнестијата за Груевски и соработниците(видео)

Во продолжение изјава на министерката за правда, Рената Дескоска, за обидот на Уставен суд да ја врати во живот амнестијата од поранешниот претседател, Ѓорге Иванов, објавена па повлечена , а се однесуваше на Никола Груевски и сите поранешни функционери во неговата влада.