Министерот Филипче за симптомите и начинот на лечење од корона вирус(видео)

Избегнување на близок респираторен контакт, водење на лична и колективна хигиена и често миење на рацете е основен предуслов за спречување и сузбивање на појавата на заболувањето.

Министерот за здравство, Венко Филипче и д-рЖарко Караџовски во Отворено на ТВ 24 зборуваа за симптомите на оваа болест и начинот на лекување.