Мицкоски: Да знаеш синко, за пусти пари го продаде својот народ, ех Зоране…

„Кога не знаеш зошто се случува ова синко, да знаеш за пусти пари го продаде својот народ.

За власт, за моќ, за функции.

И затоа денес ги нема парите, ниту во народот, ниту во фирмите.”

Ех Зоране… ќе остане запишано-напиша пред гласањето на својот ФБ профил лидерот на ВМРО ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

Тој се обидува со црна кампања против Зоран Заев да ги добие симпатиите на неговите противници:

Мицкоски бара предвремени избори: ,,Народот, вие давате и земате власт. Затоа избори, избори се потребни на кои Заев ќе падне, а Македонија ќе победи. Избори на кои народот ќе има можност да каже каква Македонија сака. Северна Македонија на Заев, во црнила, понижена и засрамена, или Македонија на народот, горда, напредна, почитувана. Овие црнила на Заев ќе бидат поразени на тие избори, а Македонија ќе победи и зората ќе ја огрее“-изјави тој.