Мицкоски одржа политички говор во манастирот ,,Св. Јован“ во Љубанци

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски вчера беше во посета на  Љубанци кадешто присуствуваше на  традиционалниот ручек во организација на УМС во манастирот Св. Јован.

Опозицискиот лидер ја искористи оваа прилика, па во манастирот во присуство на свештени лица, одржа политички говор.

Тој ја критикуваше актуелната Влада, премиерот Заев и се осврна на најновиот предлог на владиниот состав, истакнувајќи дека сега парите директно ќе продолжат да одат кај Вицето, по покуса патека.

-Како најпрвин ќе го победиме овој мал деспот овде во срцето на Балканот Зоран, Заев, видовме денеска конечно се потврди онаа наша максима дека сите пари ќе одат кај Вицето.  Видовме денеска дека сите пари навистина ќе одат кај Вицето-изјави Мицкоски.

Тие немаат ништо што да понудат коешто ќе значи развој, градење на општество  каде што ќе имаме просперитет, каде што ќе имаме сигурна и загарантирана иднина. Туку себичен мал деспот од Балканот кој што не може да види ништо подалеку од сопствениот интерес и интересот на сопствената фамилија.  Најпрвин треба него да го победиме, ама не да го победиме така што ќе имаме пирова победа туку треба да го победиме и да го пратиме каде што му е местото на темната страна на историјата, изјави Мицкоски.

Тој посочи дека смената на Тевдовски од првото место во министерството за финансии е отстранување на маската, зад која сега и официјално стои Заев.

-Народот се спротивставува на пеплосувањето и уништувањето кое го прават луѓето од Власта. Народот е против деспотизмот на Заев кој е лидер на СДСМ, во исто време премиер, а денес официјално дознаваме дека ќе биде и министер за финансии. Ако овој претходниот за финансии му беше маска, денес гледаме дека веќе таа маска ја нема, а виновникот за целата сиромаштија и несреќа на народот продолжува да биде Зоран Заев. Само се стеснува кругот на криминалот и на тоа дека сите пари одат кај Вицето, изјави Мицкоски.

Мицкоски истакна дека Гоце Делчев е нашиот херој, и непокор, наспроти тврдењата на Пендаровски.

-Бидејќи несреќата на народот лежи токму во Зоран Заев кој насекаде околу себе поставува клонови кои и самите си велат дека потполно се исти како нивниот лидер. Ова го зборуваше и Пендаровски кому гледаме дека не му е јасно чиј бил Гоце, а Гоце Делчев е нашиот непокор, сила и херој кој го има во нашата химна.

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Мицкоски истакна дека за незавидната состојба во која се наоѓа земјата не е виновна ниту ЕУ, ниту соседите, туку непсообноста на Заев.

,,Клучот на неуспесите не им се ниту ЕУ, ниту нашите соседи, туку Зоран Заев.

Власта која тоне во сопствената жива кал не е способна да изменаџира ниту еден процес до крај, постојано наоѓа изговори, оправдувања за своите неуспеси, а единствениот одговор на сето ова е народот кој ќе ги порази“, нагласи Мицкоски.