На седницата на УО на МКФ, решено е изборното собрание да се одржи на 15 мај кога ке добиеме нов претседател на кошаркарската федерација.

Мандатот на Петар Наумоски истекува кон крајот на овој месец, засега нема официјална кандидатура од негова страна . Перо Антиќ и Владимит Темелковски се единствените двајца кои засега се во трка за функцијата претседател на МКФ.