Мобилизацијата успешна

Стотици автобуси од сите страни на Македонија пристигнаа во Скопје на народниот собир што го организира ВМРО ДПМНЕ. На присутните во спортската сала ,,Борис Трајковски” им се обраќа претседателот на партијата Никола Груевски. Во еуфорчна атмосфера со партиска иконографиоја и големи знамиња на РМ, Груевски најави нови инвестиции и сигурна победа на изборите.

Претходните три дена партијата организираше трибини на кои се даваше отчет за сработеното и најави што ќе направат во иднина.