,,Море“ од пластични ќеси во Хрватска и река од пластични шишиња во Романија по невремето(видео)

Неверојатни видео снимки беа објавени на социјалните мрежи по неодамнешното невреме, проследено со силен ветер , што зафати дел од Балканскиот полуостров.

Река во Романија влечеше огромно количество смет со себе, пред сѐ пластични шишиња.

Во Хрватска пак, ветерот направи пустош и ,,море“ од пластични ќесиња.