На денешните протести пред Собрание на РМ, во организација на противниците на промена на Уставот и Договорот со Грција, меѓу другите зборуваше Филип Петровски.
За време на неговиот говор, неколку стотици присутни скандираа-мртов Заев, добар Заев, крвници, фашисти, предавници, оставка, бесилка, да умрат сите…

Петровски им се обраќаше на полицајците и ги повика да им се придружат.