Намерно предизвикала пожар во станот па скокнала со своето 3 годишно дете од 4 кат во Белград(видео)

36 годишна жена и нејзиното 3 годишно дете загинаа во Белград, откако мајката скокнала од 4 кат, а претходно го фрлила своето дете.

Оваа страшна трагедија доби сосема нов развој откако истражните органи излегоа на терен и утврдија дека мајката најверојатно сама го предизвикала пожарот, а потоа ѝ ги пресекла вените на својата ќеркичка, па на себе и скокнала од 4 кат, заедно со своето дете.

Трагедијата се случи утрината околу 8 часот, во стан во зграда на Бежаниска коса.

Како што пренесуваат српските медиуми, пожарникарите се обидуваат да дојдат до станот од каде сѐ уште излегува силен чад.

Станарите од зградата и околните згради кои излегоа по трагедијата, сѐ шокирани од глетката.

Во меѓувреме пристигна и семејството на трагично загинатите.