Американските власти соопштија дека Николас Круз, поранешен 19 годишен ученик е лицето кое застрела и уби 17 ученици и возрасни во средно училиште во државата Флорида. Претходно бил искучен од училиштето поради лошо поведение. Тој и се предаде на полицијата без отпор, еден час по убиствата.

 

Видео од неговото апсење:

 

FOTO: Tanjug/AP/John McCall

FOTO: Tanjug/AP/Mike Stocker