Невидено невреме , проследено со силен ветер и дожд, ги поплави улиците на Сараево. Но, тоа не беше причина за некои да го напуштат столчето пред една ќебапчилница во Башчаршија и да побараат засолниште внатре.

Сопствениците на угостителските објекти и вработените потоа сами ја исчистија Башчаршија и ја отворија повторно за гости.