Вонредните временски прилики оваа зима на Попова Шапка донесоа и фантастични глетки. Природна замрзната убавина. Успеавме да го регистрираме најдолгиот мразулец кој беше создаден под стреата на една од викенд куќите. Глетката е фасцинантна:

За време на Божикните празници температурата се спушташе и до -27 степени. Дневните беа многу повисоки, што причинуваше топење на снегот, но и истовремено замрзнување на капките, бидејќи и дневните емператури беа под нулата. Овие мразулци, долги меѓу два и три метри се создадени за дваесетина дена.

АКО.мк