На српските автопатишта ќе се вози 130 км/ч

 

Во иднина на српските автопатишта ќе биде дозволена максимална брзина до 130 км/ч.

Српската влада на  седница ја донела оваа одлука, заради изедначување  со ограничувањето на брзината во повеќето држави од Европската Унија.

Претходно, најголема дозволена брзина на српските автопатишта беше 120км/ч.