На 90 години почина Шон Конери

Првиот Џејмс Бонд, шкотскиот актер Шон Конери, почина на 90 годишна вораст

Конери е добитник на Оскар, две награди Бафта и три 3латни глобуси. Британската кралица го прогласи за витез во 2.000 година.

Тој беше и политички активен и се залагаше за независност на Шкотска.

Од филмското платно се повлече во 2011 година.