Чеди Осман, кој е по потекло од Македонија, на „ОЛ-СТАР“ мечот го носеше македонското знаме и играше со патики кои беа во боите на македонското и на турското знаме.

Чеди Осман е играч на Кливленд , настапува за Турција но не го заборава и своето потекло. На мечот на најдобрите млади играчи во НБА реализира два поени, три скока и четири асистенции.