Неверојатна снимка: Мотоциклист за влакно избегна сигурна смрт на магистралата кај Омиш

Хрватските портали објавија видео направено со камера поставена во автомобил кое регитрираше пад на мотоциклист на магистралата крај Омиш.

Да не беше молскавичната и исклучителна реакција на возачот на автобусот кој доаѓаше од спротивниот правец, мотоциклистот ќе завршеше под тркалата.

,,Ова само покажува со што се соочуват нашите возачи на патиштаата. Секако дека ќе го наградиме. Тој спаси еден човечки живот“-изјави Мирослав Делиќ од компанијата ,,Промет“.

Извор: Далмација данас