Неколку часа откако беше расчистена, никна нова депонија кај гробиштата во Тетово

На иницијатива на Ирена Ристиќ и ,,Не биди ѓубре“, утрината со багер беше расчистена дивата депонија кај православните гробишта во Тетово.

Однесени се 10 камиони ѓубре.

Еве како изгледаше пред и потоа:

Но како што извести Ристиќ, само неколку часа по расчистувањето, создадена е нова депонија.

Еве како изгледа истото место попладнето:

Рак рана на целото македонско општество е нехигиената, некултурата и страшното уништување на секоја педа земја, природна убавина, град и село со огромни количества на ѓубтре.

Македонија буквално се гуши во смет.

Не допираат апелите и молбите од некои медиуми и граѓански активисти.

Државата, власта е слепа и глува за овој тежок проблем и агонија.

АКО.мк