Нема предвремени парламентарни избори и повторно ќе се бара консензуален претседателски кандидат

По завршување на ИО одбор на СДСМ, портпаролот Костадин Костадинов изјави дека не е време за предвремени парламентарни избори.

,,Република Северна Македонија ја чекаат фер претседателски на кои ќе победи СДСМ“-рече тој.

Костадинов повторно ја најави можноста да се бара консензуален претседателски кандидат со ДУИ и другите коалициски партнери.