Не е точно дека Дескоска рекла ,,АСНОМ се брише од Преамбулата на Уставот“

Министерството за правда најостро ги демантира лажните вести објавени во дел од медиумите со наслов „Дескоска потврди, АСНОМ ќе се брише од Преамбулата на Уставот“.

Ваквите наслови се невистинити, злонамерни и манипулативни, велат од Министерство за правда.

,,Министерката за правда Рената Дескоска, во ниту еден момент од денешната изјава за медиумите не споменува за бришење на АСНОМ од Преамбулата на Уставот. Таква или слична изјава министерката за правда Рената Дескоска нема дадено и очигледно е дека станува збор за лажна вест“-се вели.

Точната изјава на министерката Дескоска: