Николовски и Костадинов се дружеа со Мицкоски во Вевчани

Речиси како Христијан Мицкоски. Така изгледа човекот кој е ,,во кожата„ на лидерот на ВМРО ДПМНЕ на познатиот вевчански карневал.

Генералниот секретар на СДСМ, Љупчо Николовски и портапаролот Костадин Костадинов со Христијан Мицкоски карневалската маска

,,Ја негуваме вековната традиција на Вевчанскиот карневал.

Вевчани деновиве е центар на збиднувањата. Многу гости од целата држава, но и од странство, го посетија Вевчанскиот василичарски карневал, кој е дел од нашата богата македонска изворна традиција која сите ние грижливо ја чуваме и ја пренесуваме од генерација на генерација.

Уникатните маски, нивните пораки и познатата вевчанска гостопримливост, го прават овој карневал познат ширум светот!“-вели Николовски.