Н1 телевизија објави видео на кое се гледа како полициски службеници апсат демонстранти.

Еден од демонстрантите е совладан од неколку полицајци, патем го тепаат, а еден од нив со нога му стои на главата.

За Н1 телевизија оваа слика потсетува на приведувањето на Џорџ Флојд во Америка, кој почина откако полицаец му стоеше со колено 9 минути на вратот.

Nova.rs.

Полицијата околу 2 часот по полноќ ги разби демонстрациите пред српското Собрание.