Двајца мигранти од Африка беа откриена во два затворени и сошиени душеци, ставени на багажникот на еден автомобил, кој се обидел илегално да ги превезе во Европа.

Граничните полицајци на влез во Мароко, се посомневаа во необичниот багаж и со нож ги распараа душеците, а од внатрешноста се појавија двајца млади и збунети Африканци.

Навистина нема ниту лимит , ниту начин да се обесхрабрат мигрантите да дојдат до европско тло. Нивните идеи за илегален транспорт се неисцрпни, коментираат западните медиуми.