ФБ страницата Seir, доцна синоќа објави видео од пристигнувањето на поранешната министерка за внатрешни работи, Гордана Јанкулоска, во Идризово.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fseir2017%2Fvideos%2F328745771724236%2F&show_text=true&width=560

Таа започна да ја издржува 4 годишната казна затвор за незаконско влијание при набавка на мерцедес за службени потреби, а по нарачка на Никола Груевски.

Јанкулоска беше Министер за внатрешни работи од 2006 до 2015 година.