И покрај страотните последици што ги трпи Италија од коронавирусот, властите мака мачат со темпераментните Италијани.

Па некои од градоначалниците, секој на свој начин тргнаа во директна ,,пресметка“ со најнепослушните.

Во северниот дел на Италија досега починаа 7.503 луѓе, а околу 75 илјади се заразени.