Огромен крокодил извлечен со багер (видео)

Во Шри Ланка крокодил заглавен во еден канал бил извлечен со помош на багер, а потоа однесен со камион на безбедно место.

 

 

Крокодилот бил подолг од 5 метри, а ова не е првпат во оваа земја да се справуваат со вакви огромни рептили.