Одбојкарската репрезентација на Македонија за два дена ке ги добие противниците на завршниот турнир на Европското првенство, нашата селекција е во четвртиот шешир заедно со селекциите на Шпанија, Украина и Грција кои нема да бидат наши противници на континенталниот собир. 

 Франција, Белгија, Словенија и Холандија кои се домаќини на Европското првенство се носители на  ждрепката.