По успешното справување со пандемијата од КОВИД 19, Грција ги отвори плажите за туристи, но засега само за домашните.

Границите сѐ уште се затворни.

Бројни видео записи и фотографии покажуваат дека Грците не се двоумеа да го поминат викендот на море.

Грција имаше ригорозни мерки за справување на епидемијата предизвикана од коронавирусот и според светската статистика, само 150 починати наспроти 34.000 во Велика Британија или речиси 90.000 во Америка на пример.

Фото: Танјуг