Од 1 октомври се укинуваат квотите за лекови на рецепт

,, Со укинувањето на квотите за лекови на рецепт го решаваме деценискиот проблем со недостигот на лекови. Од први октомври лековите достапни за пациентите секој ден во месецот“-објави министерот за здравство, Венко Филипче.