Опозициската ВМРО ДПМНЕ гласаше ЗА зголемување на минималната плата

,,Од утре, минималната плата во Република Македонија, во сите дејности, ќе биде 12.000 денари.

Пратениците на дпмне, откако цел ден си дебатираа сами со себе, на крајот едногласно гласаа ЗА зголемувањето на минималната плата.

Среќа што го поминаа цел ден и потрошија 20.000 € пари на граѓаните во “демократска дебата” (читај: Евтин популизам). Можеби инаку немаше да знаат како да гласаат.

Законите за стечајците и за РДТ останаа за утре“-Павле Богоевски,пратеник, ФБ.