Опозицијата ја напушти седницата

Пратеничката група на СДСМ ја напушти седницата на Собрание на која требаше да се гласа за новиот министер без ресор од редовите на ДУИ што го предложи премиерот Емил Димитриев.

Координаторот на пратеничката група Горан Сугаревски дека нема да поддржат предизборни партиски вдомувања. Соберете 62 гласа и гласајте , рече Сугаревски.

За Илија Димовски координатор на пратеничка група на ВМРО ДПМНЕ ова само покажува дека социјалдемократите бегаат од избори.