Општина Аеродром жариште на корона вирус во Скопје

Општина Аеродром е со најмногу активни случаи на заразени од корона вирус од сите скопски општини.

Во оваа општина моментално се регистрирани 99 заразени. Сите други општини имаат значително помалку активни случаи, а Чаир која бееше општина со најмногу случаи сега има 55.

 • Чаир – 55
 • Гази Баба – 72
 • Аеродром – 99
 • Карпош – 63
 • Центар – 62
 • Кисела Вода – 57
 • Ѓорче Петров – 34
 • Бутел – 36
 • Шуто Оризари – 23
 • Студеничани – 17
 • Сарај – 16
 • Арачиново – 10
 • Илинден – 11
 • Сопиште – 4
 • Чучер Сандево – 2
 • Петровец – 4
 • Зелениково – 1