Оскар за ,,Месечина“ на Бери Џенкинс

Еден од водителите на американскиот Оскар, познатиот глумец Ворен Бити, направи вистински метеж прогласувајќи погрешен победник! Екипата на веќе фаворизираниот филм ,,Ла Ла Ленд“ не можеше да верува што се случи, бидејќи тој згреши. Се поправи збунето и рече дека всушност, Оскарот за најдобар филм оди кај екипата на филмот ,,Месечина“ . Бити се извинуваше и рече-Не , не е шега ,,Месечина“ е најдобар филм годинава.

Сега требаше да се радува другата актерска екипа, на која во првиот момент не и се веруваше. Режисерот Бери Џенкинс е навистина  среќен, тој го доби Оскарот.

Ема Стоун е е најдобарата глумица и таа го доби престижниот Оскар за главна улога, за најдобра главна машка улога статуетката ја доби Кејси Афлек, а режисерот на Ла Ла Ленд Дејмијан Шазел доби Оскар за најдобра режија и воедно тој е и најмладиот режисер што ја добил оваа награда.