Судот во Брно го осуди Радим Зондра на осум години робија поради нападот во декември 2016 година во домот на Квитова во Простерјов.

Тужителите бараа казна затвор од 12 години за овој напад, Зондра во текот на процесот изјави дека се чувствува за невин.

Квитова по нападот беше на операција на левата рака со која игра , рехабилитацијата траеше пет месеци.