,,Отекс,, од Охрид најголем должник кон УЈП

Управа за јавни приходи ја објави листата на должници . Во известувањето се вели:

Управата за јавни приходи објавува Листа на должници бр.1/2017 за долгови доспеани до 30.09.2016 и неплатени до 31.12.2016 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини, за кои вкупниот износ на долгот е:

  1. повисок од 120.000 денари за физичките лица и самостојни вршители на дејност и
  2. повисок од 300.000 денари за правните лица.

Линк до листата на должници објавена од УЈП:

10-306_1_Lista_na_dolznici_br.1_11.01.2017