Полицијата официјално соопшти дека потрагата по авионот кој исчезна од радарот пред три дена во кој се наоѓаше Емилијано Сала , фудбалерот на Кардиф е откажана.

Потврдено е дека е пребаран целиот остров Бурхоу каде се претпоставуваше дека можеби авионот паднал, но не е пронајдена никава трага или остатоци од авионот. Полицијата по овие три дена пребарување ја откажа операцијата за пронаоѓање.