Директорот на АБА лигата , Крешимир Новосел, потврди дека Олимпијакос сака да се приклучи во регионалното натпреварување.

Новосел потврди дека разговорите за приклучување на грчкиот великан во АБА лигата се во тек и се очекува дека ќе завршат успешно .

Македонија има еден преставник во АБА2 , МЗТ Скопје кој сака враќање во АБА лигата, претходно во регионалното натпреварување играа, Шолнок од Унгарија, Нимбург од Чешка, Левски од Софија и Макаби од Израел.