Охридско Езеро полно со ѓубре исфрлено од посетителите на Охрид

Ѓубре во недоглед расфрлано на јавни површини, во езерото, преполни контејнери со што треба и не треба да се одлага таму и дузина квадратни метри околу нив расфрлано ѓубре, често фрлено така во движење, од кола и слично.

Ваква е сликата деновиве во Охрид кој го живее врвот на една многу чудна туристичка сезона. Не се поштедени ниту духовните светилишта од кои наместо мир во вечерните часови извира џагор од маса млади кои токму тие места од сите можни ги одбрале за забава по која се што понеле оставаат зад себе, пишува порталот ohridnews.com во текст со наслов valkani-raboti.

Целиот текст на овој линк.