Охрид е најзагаден град во Македонија

Вечерва (17-8.01.2020) во Охрид на неколку мерни станици се измерени високи концентрации на Пм честички.

Според апликацијата Мој воздух, Охрид и Струмица се најзагадени градови ова деноноќие.

Мерна станица Марко Цепенков 22 часот во Охрид

Воздухот во Охрид преку ден е драстично почист, а изминатиот ден беше и сончев.

Но навечер цел град мириса на чад од огревното дрво и не се дише.

Мерна станица Туристичка
Мерна станица Мирче Ацев
Мерна станица Кеј Македонија

Загадено беше и во Струмица каде најголемата концентрација од 415 мг ПМ честички се измерени на мерна станица Мара Минанова.

АКО.мк