Падот на Шарапова

Руската тенисерка Марија Шарапова падна на 88 место на листата на 100 најбогати луѓе во светот креирана од светски познатиот економски магазин ,,Форбс”. Пред да и се случи допинг- аферата беше на 26 место.Нејзината заработувачка за изминатата година изнесуваше 21 милион и 900 илјади долари.Во меѓувреме по двегодишната суспензија заради недозволено користење апчиња и позитивен допинг тест, ги изгуби спонзорствата од познатите светски спортски марки како на пример Nike, а повеќегодишните договори беа раскинати.

Извор:Forbes