Папагалот на Тито 37 години по неговата смрт се уште ги развеселува и пцуе туристите на Бриони

37 години по смртта на доживотниот претседател на СФРЈ Јосип Броз Тито, неговиот папагал Коки живее на Бриони и ги пречекува туристите , меѓу другото и со пцуење. Коки има 57 години и голем број туристи доаѓаат на Бриони да го видат токму него.

 Тито папагалот Коки и го подарил на својата внука Александра Саша Броз за нејзиниот деветти роденеден.

 

Printskrin: Youtube/Lucano B.

Слоницата Ланка на Тито му ја подарила Индира Ганди.

 

 

Извор: (Telegraf.rs / Klix.ba)