Во црни маички, со големи крстови на градите, повеќето брадосени и тетовирани по телото, членови на дваесетина, како што се нарекуваат патриотски здруженија, неодамна  во Велес потпишале повелба за стратешка соработка. АКО.мк со наслов ,

Македонски национален фронт најавува и насилни средства за одбрана на Татковината

извести за формирањето на овие паравоени формации.

Ова е линкот до тој текст и настан за да се потсетите од каде тргна се:

АКО.мк