,,Како децата ќе знаат дека Земјата е нивна и дека треба да се грижат за неа? 
Најпрво ние, возрасните, би требало да го знаеме ова и да го живееме тоа знаење заедно со нивната генерација.Вака утрово го затекнавме Градскиот парк.
А потоа и го исчистивме.Наш е изборот во каква околина ќе живееме! “

Со оваа порака на официјалната ФБ страница на ЈП ,,Паркови и зеленило“, и фотографии, од раководството на Јавното претпријатие упатуваат апел, но и прекор за однесувањето на граѓаните.

Еве како изгледал паркот утрото:

А еве како после чистењето:

 

🌳🌺