Пилот принудно слета на автопат во Хрватска движејќи се меѓу возилата на патот(видео)

Пилотот Теодор Горичанец направи херојски подвиг, донесувајќи одлука школскиот авион Цесна 150 да го спуши на автопатот Загреб-Равна Гора, кога еден од моторите почнал да откажува.

Во авиончето покрај него, се наоѓал и ученик на обука.

Поминаа без повреди, а авионот има мало оштетување.

За Јурањи ја раскажува драматичната приказна.

Фото: Вечерњи лист