Пленумци држат школо за транспарентност

Студентскиот пленум на својата ФБ страница објави повик до сите студенти да го следат во живо движењето на дадени гласови на референдумот на кој студентите од УКИМ може да се изјаснат дали се за поинаков начин на студентско организирање. Еве го повикот и линкот каде може да се има увид во тоа колку студенти гласале досега:

,,Како дополнителна мерка на транспарентност на денешниот референдум ја објавуваме табелата со досега изброените гласови. На неа можете во секој момент да ја следите излезноста на референдумот на секој факултет, како и вкупната бројка на остварени гласови.
Притоа, го покануваме секој студент да излезе и да ја зголеми оваа бројка”
#ПоздравПленумци

https://docs.google.com/…/1FvL1NvCnUDCukpO7pGLUvjGvIx…/edit…