Повеќе од 370.000 луѓе заболени, а 16.000 починале од КОВИД 19

Последните податоци од СЗО говорат дека до денеска од коронавирус се заразиле повеќе од 370.000 луѓе, додека 16.000 починале, излечени се 102.429 луѓе.

Според последните податоци, САД ги престигнаа Италија и Шпанија според бројот на заразени се искачи на третото непопуларно место по Кина и Иран.

Италија има 63.927, а Кина 81.171 потврден случај досега од почетокот на епидемијат.

Во последниото деноноќе,(вчерашни податоци), починале 602 лица во Италија, 462 во Шпанија и 186 во Франција.