Повик за бесење на Заев на социјалните мрежи

На една од ФБ страниците формирани за оцрнување на премиерот Заев, со име ,,Зоран Заев Предавник Број 1“, во тек е кампања и повик за негова ликвидација. 

Со фотогтрафија на која над главата на Заев виси бесилка, се повикува на негово бесење на плоштад.

Еве некои од коментарите:

Грст закани и проколнувања на разни ФБ страници

Социјалните мрежи се извор на омраза и нетрпеливост. Формирањето на разни ФБ страници кои шират омраза и повикуваат на линч никој не го контролира. Таму секој може да напише буквално што ќе му текне на ум.

Но, загрижувачки е што истите овие постови или фотографии се споделуваат на ФБ профили на некои професори или интелектуалци кои се против политиките на актуелната влада и нема осуда или било каква реакција од нивна страна.