Погледнете ја надвор супермесечината!

Вечерва, а посебно утре во текот на ноќта, доколку излезете надвор со голо око можете да ја видите така наречената супер-месечина, моментот кога полната месечина е најблиску до земјата.

Последен пат ваков феномен е забележан во 1948 година.

Инаку, ова е втора супермесечина во низа, објави НАСА. Доколку е ведро и нема облаци моќе да ја видиме со голо око, во спротивно следната ѓанса е во декември.

Според НАСА во САД супермесечината најдобро ќе се види утре наутро во 6 и 22 и во 8 и 52 на запад од земјата.

Следниот ваков природен феномен ќе биде дури во 2034 година.