Пожарите кои беснеат на западното крајбрежје во САД, оставаат пустош зад себе.

Евакуирани се стотици илјади граѓани, а уништени илјадници куќи и друг имот.

Најтешка е состојбата во сојузната држава Орегон.

Досега загинаа најмалку 25 луѓе.

Погодените подрачја ќе ги посети претседателот Доналд Трамп.