Директорот на истражниот затвор Скопје, Есад Рахиќ, по објавувањето на снимката на која се гледа како судски полицаец непристојно гестикулира кон новинарските екипи фаќајќи се за половиот орган, е суспендиран.

Против полицаецот ќе биде покрената и дисциплинска мерка.

За време на спроведувањето на Бојан Јоввновски од обвинителството, каде му се слоши, кон болница, симнувајќи се низ саклите судскиот полицаец се сврте кон новинарите и им го покажа следното: