Климатските промени во однос на времето сѐ повеќе доаѓаат до израз насекаде низ светот. По студените денови и снегот, денеска во многу земји од Европа има пролетни температири. Дождот ги излеа реките во Италија и Хrватска. Италија е под поплави.
Во Чешка пак, падна нов снег и донесе ниви проблеми.
Во далечна Австралија е лето. По пеколните температури, сега голем дел од земјата се соочува со невидени поплави.
Во Чикаго пак, сѐ уште се борат со минусните температури, кои оваа година достигнаа рекордни -48 степени.